Uvjeti korištenja

Na korištenje portala www.otok-hvar.com i svih njegovih dijelova primjenjuju se ovi uvjeti korištenja.
Savjetujemo vam da prije korištenja portala pročitate ove uvjete. Upozoravamo vas da se korištenjem portala smatra da prihvaćate ove uvjete korištenja, sve njihove izmjene i dopune.

Smatra se da su korisnici korištenjem portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

OTOK-HVAR.COM PORTAL

Otok-hvar.com posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje otok-hvar.com portala ukoliko ne krše uvjete korištenja.

Otok-hvar.com portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Otok-hvar.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje otok-hvar.com portala koristite na vlastitu odgovornost i otok-hvar.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup otok-hvar.com portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

AUTORSKA PRAVA

Otok-hvar.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava otok-hvar.com portala i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na otok-hvar.com postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na portalu otok-hvar.com je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu otok-hvar.com ili oglašivača. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti otok-hvar.com koristeći adresu info@otok-hvar.com.

Sadržaj objavljen na portalu otok-hvar.com smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava, te svako na sadržaju navedeno ograničenja prava.

Ukoliko smatrate da su na otok-hvar.com povrijeđena Vaša autorska prava, molimo vas da nas o tome izvijestite na adresu info@otok-hvar.com.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Otok-hvar.com sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Otok-hvar.com linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Otok-hvar.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Otok-hvar.com se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće obrađivati niti distribuirati trećoj strani, osim ukoliko je drugačije utvrđeno ovim pravilima ili uz posebnu dozvolu korisnika.

Otok-hvar.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke otok-hvar.com koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi.

Otok-hvar.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika obrađivati niti distribuirati u druge svrhe, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Otok-hvar.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja uvjeta otok-hvar.com portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika, sukladno važećim propisima.

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na otok-hvar.com portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati login i password. Registriranjem na portal pristajete na ove uvjete korištenja i posebice pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u svrhe navedene u ovim uvjetima korištenja.

Otok-hvar.com nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, niti uređuje i provjerava sadržaje koje objavljuju posjetitelji.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Otok-hvar.com će odmah po primitku informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, sukladno obvezama propisanim Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima.

Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.

Otok-hvar.com zadržava pravilo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio pravila.

Korisnik je dužan odmah prijaviti otok-hvar.com portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta. Otok-hvar.com ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

KOMUNIKACIJSKI SERVISI (FORUM I KOMENTIRANJE ČLANAKA)

Otok-hvar.com omogućuje posjetiteljima besplatno korištenje foruma CIMA HVAR pod uvjetom da ne krše uvjete korištenja otok-hvar.com portala, kao niti specifična pravila koja vrijede za forum i komentiranje sadržaja (članaka).

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU PORTALA OTOK-HVAR.COM

Otok-hvar.com ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Otok-hvar.com neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga portala otok-hvar.com.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga portala otok-hvar.com, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

• objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
• objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
• lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
• manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala otok-hvar.com
• objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
• objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, "spam" lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
• svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
• prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Otok-hvar.com zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim Uvjetima korištenja.

Otok-hvar.com nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke otok-hvar.com neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala otok-hvar.com. Time se smatra da je korisnik pristao primate takve reklamne poruke.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a otok-hvar.com ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

PORUKE OTOK-HVAR.COM-A I SPONZORA

Otok-hvar.com može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti otok-hvar.com portala i sponzora. U slučaju da korisnik ne želi primate takve poruke, može o tome izvijestiti otok-hvar.com na info@otok-hvar.com ukoliko izuzeće korisnika od primanja takvih obavijesti zbog specifičnih razloga nije moguće, njegov korisnički account će biti zatvoren.

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA

Otok-hvar.com zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi www.otok-hvar.com. O važnim promjenama i dopunama otok-hvar.com može obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na portal i/ili putem maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na otok-hvar.com portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 01. rujna 2011. godine.